Már kész

Ökopark Pünkösdfürdőn

Új közparkot építettünk Pünkösdfürdőn

Budapest új közparkja teljesen új, ökologikus szemléletmódot képvisel. Természetközeli megoldásokkal és kortárs építészeti elemekkel alakítottunk ki egy minden korosztály számára vonzó parkot. A gyerekeket különleges hangulatú, hatalmas játszótér és mini focipálya várja, a sportolásra vágyókat kosárlabdapályák, strandröplabda, tornaeszközök, ping-pong asztal, kerékpár szervízpont és 4 petanque pálya fogadja. A kutyások egy új agility pályának örülhetnek.

Mit jelent az ökologikus szemlélet?

 • Esőkertek

  A park déli részén esőkertet alakítottunk ki, amely a korábban megrekedt vizet képes magába szívni és a növények által helyben hasznosítani.

 • Vadvirágos rétek

  Több mint 17 ezer négyzetméteren, hétféle őshonos és 30-40 évelő fajt tartalmazó magkeverékek segítségével alakítottunk ki új méhlegelőket.

 • Gyümölcsös

  24 fajta gyümölcsfából összesen 75 fából álló gyümölcsöst alakítottunk ki. A beporzást a fák körül található méhlegelők biztosítják.

A fejlesztés számokban

 • 7 hektár

  7 hektár

  7 hektáron alakítottunk ki természetközeli megoldásokkal ökoparkot Budapest egyik legszebb Duna-parti területén.

 • 700 fa

  700 fa

  Az új park összesen közel 700 fával, több ezer cserjével, évelő növényekkel gazdagítja a gyepes, vadvirágos gátoldalt.

 • 30 ezer

  30 ezer

  Közel 30 ezer cserje és hagymás növény kapott helyet az új, folyómenti ökopark területén.

További enbudapestem.hu hírek

További kiemelt zöldfejlesztések

További fejlesztések
 • Már kész

  Blaha Lujza tér felújítás

  Új fák és zöldfelületek, játékos utcabútorok, számtalan kerékpártámasz, nyilvános illemhely és gyalogosbarát terek teszik lehetővé, hogy a Blaha ne csak egy forgalmas csomópont, hanem igazi városi találkozóhely legyen.

  Bővebben
 • Előkészítés alatt

  Újjáéledő rakpart

  Zöldebbé és rendezettebbé tesszük a pesti alsó rakpartot: összefüggő gyalogos és kerékpáros sétányt hozunk létre, felszabadítjuk a lépcsős partokat és bővítjük a pihenési lehetőségeket.

  Bővebben